Екскурзия до Истанбул - 3 дни

139.00 лв.


ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ И ЛОЗЕНГРАД

Потопете се в историята и разкоша на единствения град разположен на два континента и столица на три велики империи.

3 дни/ 2 нощувки в хотел 3* 
с тръгване от Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас

Дати: 01 - 03 ноември

Програма:

1ден:
Отпътуване от Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър и Поморие в 04:00, от Бургас, ул. "Булаир" в 05:15 ч. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Обедно пристигане в Истанбул.
Посещение на българската църква "Свети Стефан";
Настаняване в хотел в район Лалели/Аксарай, в близост до историческия център на Истанбул. Свободно време за посещение на Капалъчаршъ - най-големият покрит пазар.
По желание и срещу доплащане – „Светлините на Истанбул и пеещите фонтани“ – вечерна панорамна обиколка на Истанбул, посещение на Watergarden Istanbul и Мол Emaar. Ще се отправим с автобус към азиатската част на Истанбул, ще преминем по мост над Босфора. Ще посетим Watergarden Istanbul. Тук в приятна обстановка ще се насладите на представленията на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Продължаваме към най-новият Мол в Истанбул – EMAAR, където може да посетите най-новия аквариум с подводна зоологическа градина, предлагащ 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади (Входна такса за аквариума и подводната зоологическа градина Emaar - 55 турски лири). Връщане в хотела.
Нощувка.

2 ден:
Закуска. Свободно време или допълнителни мероприятия:
По желание и срещу доплащане - Екскурзия с корабче по Босфора - незабравима разходка по протока свързващ две морета и разделящ два континента. Ще видим най-забележителните сгради и съоръжения по бреговете на Босфора. Ще се докоснем до известните къщи от турските сериали.

По желание и срещу заплащане - посещение на Двореца „Долмабахче” – дом на последния османски султан и на първия президент на Турция. Дворецът е ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 ти век.
Нощувка.

3 ден:
Закуска. Свободно време. Около обяд освобождаване на хотела. Отправяме се към OUTLET VENEZIA PORT - тук ще откриете  маркови магазини на изгодни цени ще имате възможност да се разходите с гондола по „Канале Гранде“, да се снимате с кулата „Сан Марко“. Следобедно отпътуване. Кратък престой в Лозенград (Къркларели) за покупки на турски сладкиши и други вкусотии. Късно вечерно пристигане в Бургас.

Цените са валидни за записвания до 30.09.2019!

с тръгване: от Бургас   от Поморие  от Сл. бряг  от Св. Влас
Цена възрастен в Двойна/Тройна стая 139 лева 149 лева 149 лева 149 лева
с тръгване: от Бургас   от Поморие  от Сл. бряг  от Св. Влас
Цена възрастен в Двойна/Тройна стая 139 лева 149 лева 149 лева 149 лева

Цените са валидни за записвания до 30.09.2019!

Офертата включва:

• Транспорт с лицензиран автобус;
• Пътни и гранични такси;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в европейската част на Истанбул;
• Посещение на "Venezia Port";
• Посещение на Лозенград (Къркларели);
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит 5000 € за лица до 69 години
• Водач от агенцията по време на пътуването.

Офертата не включва:
• Панорамна автобусна обиколка "Нощен Истанбул" и пеещите фонтани - 15 евро;
• Дневна разходка с корабче по Босфора - 17 евро;
• Посещение на двореца Долмабахче "Истанбулския Версай", с включени входна такса и обслужване от лицензиран местен екскурзовод на български език - 25 евро.
• Входна такса за Аквариума - 55 TRL/ 45 TRL деца до 12 год. - заплаща се по желание на място;
• Доплащане на застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 69 години.

Записване и начин на плащане: 
- внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; 
- доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи: 
- международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция.
- за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Допълнителна информация:
- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; 
- Отпътуването от Варна, Слънчев бряг и Поморие се осъществява при минимум 6 туристи. 
- Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
- Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 3 дни преди датата на отпътуване;

Предлагаме Застраховка "Отмяна на пътуване" - струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява