остров Тасос - Кавала - Александруполи - 3 дни

225.00 лв.


Екскурзия до остров Тасос – Кавала – Александруполи
3 дни / 2 нощувки


Тръгване от: Варна, Слънчев бряг и Бургас 

Дати: 05.09.2019; 20.09.2019; 10.10.2019; 07.11.2019

Отпътуване вечерта от:
- 21:00 часа от Варна – ул. „Антим І”
- 23:30 ч. от Бургас – бензиностанцията OMV /срещу Мак Драйв, до х-л Мираж/

Маршрут: Варна – Бургас – Свиленград – Александруполис – Керамоти – остров Тасос – Кавала – Порто Лагос

Програма:

Първи ден:
След нощното пътуване, рано сутринта пристигане в гр. Кавала. Следва разходка по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа. Ще се полюбувате на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще видите и прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес. Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези. В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт. Ще видите и църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видите тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Около обяд се отправяте към Керамоти, от където с ферибот отпътувате за о-в Тасос.
Настаняване. Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
Целодневна автобусна обиколка на о. Тасос – вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Ще разгледате столицата Лименас, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра (при възможност), крайбрежната улица със сувенири, магазини и кафенета. Ще посетите магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис”. Ще се любувате на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Следва посещение на женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките – „Алики” – основна забележителност на остров Тасос. Обиколката завършва с посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини.
Вечерта по желание – посещение на таверна където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцувате и ще опитате от вкусните гръцки гозби /заплаща се допълнително/.
Нощувка.

Трети ден:
Закуска.
Отпътуване с ферибот за Керамоти и от там за България. По пътя – кратък престой в Александруполи за почивка и обяд. Пристигане в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.

Цена: 225 лева 

Пакетната цена включва:

- Транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 2/3*;
- Посещение на град Александруполис;
- Обзорна екскурзия на Кавала;
- Обиколка на остров Тасос;
- Пешеходна обиколка на столицата Лименас;
- Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.;
- Медицинска застраховка;
- Водач от Агенцията;


Пакетната цена НЕ включва:

- Фериботни - пътни такси - 10 евро (задължително се заплащат);
- Входна такса крепостната стена в Кавала – 2 евро (по желание);
- Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро (по желание);
- Доплащане за единична стая;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г - 10 лв;
- Лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Отстъпки:
- За дете до 12 ненавършени години, настанено с двама възрастни – 30 лева

Забележки:
- Пътува се с лична карта или задграничен паспорт.
- Няма визов режим.
- За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие), както и копие от акта за раждане.
- Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.
- От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела:

• за 5* хотели – 4 евро /за стая/ нощувка
• за 4* хотели – 3 евро /за стая/ нощувка
• за 3* хотели – 1.50 евро /за стая/ нощувка
• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /за стая/ нощувка

Програмата се предлага без включена вечеря поради твърде еднообразното меню, което се приготвя за групи. Така имате възможност да опитате повече от вкусните гръцки ястия – морски дарове, агнешко, пълнени патладжани, тиквички, мусака… 

За контакт:
Тел.: 056 / 814 007
Моб.: 0878 323 522, 0883 723 523